Studio king werkt met twee topmerken uin de spraytanning branche: Whitetobrown en Vani-T.

Whitetobrown is 1 van de topmerken en is speciaal ontwikkeld om je een egale, sexy, onberispelijke, goudbruine tanning te bezorgen. Whitetobrown tanning vloeistoffen bevatten Aloë Vera, Vitamine E en vochtinbrengende elementen. Vani-T producten zijn organisch en hypoallergeen en daarom speciaal geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Vani-T heeft ook een rapid-tan, Velocity.

Wat is DHA? DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Zie ook het artikel over DHA (in het Engels) op Wikipedia.

Waar vindt een spray tanning behandeling plaats?Behandeling vindt plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte . Als je dat prettig vindt, mag je (donkere, loszittende) kleding of ondergoed dragen. Na een wasbeurt is je kleding dan weer schoon.

Hoe kan ik mij goed voorbereiden op een spray tan?Scrubben: scrub de huid vóór de behandeling, het liefst de dag ervoor. Scheren en waxen kan tot 8 uur voor de sessie (anders is je huid te gevoelig). Er zijn ook exfoliërende tissues, Pre Tan Wipes, speciaal voor deze behandeling. Dit heeft hetzelfde effect als een scrubsessie.

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat de spray tan wordt aangebracht op de huid. Het gebruik van bodylotion, crème, parfum en deodorant op de dag van de sessie wordt afgeraden.

Kleding: draag comfortabele, ruime donkere kleding en donker ondergoed op de dag van behandeling.